IGF-1 LR3

300.00 лв.

Производител: Balcolabs
Съдържание: (IGF-1) 1 мг хормон и 10 мл бактериостатична вода

Човешкият инсулиноподобен растежен фактор 1 е основният медиатор на стимулиращите растежа ефекти на човешкия растежен хормон. Той не е много популярен в средите на културизма за цели, повишаващи ефективността. IGF-1 е предназначен за подкожно приложение.

Описание

IGF-1 Balco е получен чрез рекомбинантна ДНК технология (rhIGF-1).  Той може да стимулира растежа на костите, мускулите и вътрешните органи. Неговите ефекти върху мускулите се изразяват в хиперплазия, увеличаване броя на мускулните клетки. За разлика от човешкия растежен хормон обаче, IGF-1 има силни инсулиноподобни ефекти. Той стимулира растежа чрез увеличаване усвояването на аминокиселини, глюкоза и мастни киселини, но понижава нивото на кръвната захар.

Съществуват три анаболни хормона – растежен хормон, тестостерон и инсулин. Хормона на растежа е главен отговорник за производството на Инсулиноподобен растежен фактор IGF-1 Balco (соматомедин) в тялото. Тестостерона е основният двигател за синтез на протеини, а най-мощният от всички без съмнение е инсулин, но както винаги, най-ефективното е и най-опасно.

Инсулиноподобен фактор на растежа IGF-1 Balco се произвежда по естествен път в човешкия организъм предимно от черния дроб като ендокринен хормон. Производството му се стимулира отхормона на растежа (GH) и може да бъде забавено от недохранване или намалено производство на растежен хормон.

Ефект и действие на IGF-1 Balco

Терапията с IGF-1 Balco започва с внимателно проследяване нивата на кръвната захар, докато се установи подходяща поддържаща доза. IGF-1 Balco е основен посредник на въздействието на растежен хормон (GH). Растежният хормон е в предния дял на хипофизата и след като се освободи в кръвния поток започва да стимулира черния дроб да произвежда IGF-1. След това IGF-1 има ефект да стимулира растежа на скелетната мускулатура. В допълнение към инсулин-подобни ефекти, IGF-1 може също така да регулира клетъчния растеж и развитие, особено в нервните клетки, както и клетъчна ДНК синтеза.

Заедно с инсулино подобното действие което пептида оказва на мускулите, IGF-1 се явява много по-добър анаболен агент от инсулина и то без странични ефекти. Доказват го направени клинични тестове със спортисти, които покачват телесното си тегло 4-7 кг в рамките на няколко месеца, докато процента на телесните мазнини намалява.
– Колкото повече IGF 1 има в тялото ви, толкова повече и по-бързо ще качвате мускулна маса и сила.

Той обаче толкова ефективно понижава нивото на кръвната захар, че може да причини тежка хипокгликемия, ако се приема в прекалено високи дози. Увеличеното усвояване на мастни киселини също така означава, че IGF-1 може да стимулира липогенезата или увеличаване складирането на мазнини в организма. Този агент е интересен на културистите и спортистите поради неговия потенциал да подпомага растежа на мускулна и съединителна тъкан.

Допълнителна информация за IGF-1 Balco

Допълнителни проучвания показват, че общият синтез на IGF-1 Balco, е пряко свързано с консумацията на висококалорични и богата на протеин храна. Обратното, оскъдното хранене понижава секрецията на IGF-1 в рамките на 24 часа след началото на гладуването и след това пада с 10-15% през следващите 7-10 дни. Ниското ниво на пептида може да доведе до разграждане на мускулна тъкан. Доброто и правилно хранене не само възстановява нормалното ниво на IGF-1, но и повишава секрецията му.

Трябва да се знае, че секрецията на полипептида IGF-1 зависи от наличието на аминокиселини в черния дроб. Затова по време на диети е желателно приемането на повече протеин, част от който ще подпомага секрецията на IGF 1. В противен случай, липсата на аминокиселини ще намали нивото на IGF-1 и ще започне разграждането на мускулна тъкан за да се набавят нужните аминокиселини.

Повече информация за човешкия инсулиноподобен растежен фактор можете да намерите в Енциклопедия на стероидите тук

Опасности при употреба на IGF-1 Balco

Странични ефекти от приема на IGF-1 Balco, са подобни на тези при използване на растежен хормон. Обикновенно, краткосрочно може да се появи хипогликемия, разстройство, характеризиращо се с необичайно ниско ниво на кръвната захар. Това е опасно и трябва да контролирате постоянно кръвната си захар. Продължително приемане може да доведе до ускорено развитие на диабет, при хората, генетично предразположени към това заболяване, или намиращите се в ранните му стадии.

Приема на пептиди с IGF-1 за качване на мускулна маса не трябва да трае дълго време. Оптимален период е 4 – 5 седмици. Предозирането води до нежелани ефекти като хипогликемия, оток на меките тъкани и хиперандрогенизъм.

Допълнителна информация

Тегло 0.5 kg
Представяне

многодозов флакон

Количество

1 флакон от 3мг лифолизиран прах + 1 флакон от 10 мл стерилен разтвор

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „IGF-1 LR3“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

X