Glutathione Tn

76.00 лв.

Производител: Tn Pharma
Съдържание: 50 капсули по 400 мг

Предназначение: Подпомага функцията на черния дроб и го пречиства. Полззва се и като протектор в цикъл със стероиди!

41 налични

Описание

Glutathione Tn Pharma e натурално съединение и е едно от най-добрите средства за изчистване на черния дроб от алкохолни натравяния, злоупотреба с анаболни стероиди и други! Glutathione е задължителен протектор в суплементацията на всички спортисти, които се стимулират с анаболни стероиди.

Информация за Глутатион Tn Pharma

Глутатионът (Glutathione Tn Pharma) не е ДНК-кодирана молекула и се синтезира с помощта на ензими в двустепенен, АТФ-зависим процес. Продукта подпомага работата на черния дроб и служи като превенция за чернодробни натравяния и претоварване.

Физиологична функция на Glutathione

– Антиоксидант – участва в глутатион-аскорбатната совалка. Неутрализира водородния пероксид. Също така директно обезврежда активни кислородни форми с помощта на ензимите глутатионпероксидаза и глутатионтрансфераза.

– Обезврежда ксенобиотици (неразтворими, токсични за клетката вещества с различен произход: пестициди, тежки метали и т.н.), чрез реакции на конюгация, при което те се превръщат в нетоксични водоразтворими продукти, които се изхвърлят от клетките.

Участва ензимът глутатионтрансфераза.

– Резервна форма на редуцирана сяра.

Бионаличност и суплементиране с Глутатион Tn

Системната бионаличност на орално консумиран глутатион е лоша, тъй като трипептидът е субстрат на протеази (пептидази) на храносмилателния канал и поради липсата на специфичен носител на глутатион на нивото на клетъчната мембрана.

Тъй като директното добавяне на глутатион не е успешно, доставката на сурови хранителни материали, използвани за генериране на GSH, като цистеин и глицин, може да бъде по-ефективна при повишаване на нивата на глутатион.

Други антиоксиданти като аскорбинова киселина (витамин С) също могат да действат синергично с глутатион, предотвратявайки изчерпването на нито един от тях.

Цикълът на глутатион-аскорбат, който работи за детоксикация на водороден прекис (H2O2), е един много специфичен пример за това явление.

Доказано е, че оралните добавки с гама-глутамилцистеин (Глутатион Tn Pharma) ефективно повишават клетъчните нива на глутатион.

Освен това съединения като N-ацетилцистеин (NAC) и алфа липоева киселина (ALA, без да се бърка с несвързаната алфа-линоленова киселина) са способни да помогнат за регенериране на нивата на Glutathione.

По-специално NAC обикновено се използва за лечение на предозиране на ацетаминофен, вид потенциално фатално отравяне, което е вредно отчасти поради тежкото изчерпване на нивата на глутатион. Той е предшественик на цистеин.

Калцитриол (1,25-дихидроксивитамин D3), активният метаболит на витамин D3, след като се синтезира от калцифедиол в бъбреците, повишава нивата на глутатион в мозъка и изглежда катализатор за производството на глутатион. Около десет дни са необходими на организма да преработи витамин D3 в калцитриол.

Доказано е също, че S-аденозилметионинът (SAMe), косубстрат, участващ в трансфера на метилова група, повишава съдържанието на клетъчен глутатион при лица, страдащи от дефицит на глутатион, свързан със заболяване.

Ниски нива на Glutathione често се наблюдават при загуба и отрицателен азотен баланс, както се наблюдава при рак, ХИВ / СПИН, сепсис, травма, изгаряния и атлетично претрениране. Ниски нива се наблюдават и в периоди на глад.

Предполага се, че тези ефекти се влияят от по-високата гликолитична активност, свързана с кахексия, която е резултат от намалени нива на окислително фосфорилиране.

Източници и храни богати на Glutathione

Храните с най-високи нива на глутатион в състава си са боровинки, авокадо, броколи, аспержи, картофи, зелен чай, домати, моркови, кисело мляко, портокали, пуешко месо, тиква, сьомга, спанак, соя, овесени ядки и други.

Аспержите са най-добрият източник на глутатион от всички плодове и зеленчуци.

Странични ефекти от Глутатион Tn Pharma

Продукта представлява е натурална хранителна добавка и не се очаква да предизвиква странични ефекти.

Приложение и прием (Основно)

За подпомагане на чернодробната функция и намаляване на риска от хепатотоксичност вследствие употребата на анаболни стероиди Глутатион Tn Pharma се приема индивидуално, но най-често по една капсула дневно.

В периоди на повишен риск от чернодробни увреждания дозата може да бъде увеличена, но тъй като капсулите на Tn Pharma съдържат 400 мг глутатион, една капсула на ден е достатъчна.

Имайте предивд обаче, че Глутатион Tn може да намали, но не може да елиминира напълно вредните хепатотоксични въздействия, причинени от злоупотребата с анаболни стероиди.

Допълнителна информация

Тегло 0.3 kg

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Glutathione Tn“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

X