Galenika – Тестостерон

74.00 лв.

Съдържание: 5 ампули по 1 мл
250 мг тестостерон енантат/ампула

Производиетел: Galenika – Сърбия

Предназначение:
За бодибилдинг и фитнес,
за поддържаща терапия при мъже над 50 годишна възраст

Описание

Galenika – Тестостерон енантат е анаболен андрогенен стероид, който се освобождава постепенно в организма и затова има по-дълъг полуживот от други препарати.

Информация за Galenika – Тестостерон енантат

Сръбският (српският) тестостерон депо на Galenika е изпитан препарат, който действа безотказно на всеки спортист, който цели главно мускулна маса и сила.

Депо-тестостерон на Галеника влиза в успешна комбинация за цикъл с Метандиенон и Дека-дураболин (виж цикъл/схема).

Най-търсиения ефект от употребата на този анаболен препарат е мускулна маса и сила за кратко време (бързо повишаване на масата). Но много хора го използват и като поддържаща терапия при ниски нива на тестостерон.

Агресивността, акнето и други странични ефекти са изключени при нормални дози и време на прием.

Аптечен тестостерон депо, за изграждане на масивна мускулатура. Стимулатор, чиито дейстие е изключително ефективно!

Това е дългодействащ инжекционен тестостерон, който често е използван от атлетите и прилича на останалите анаболни стимулатори. Силно анаболен и андрогенен, ароматизира лесно и е умерено токсичен за черния дроб.

Независимо какво си мислите за Биoнабол, Анаполон и други, ако става въпрос за мускулна маса и прираст на сила, тестостерон – е бил и остава препарат №1.

Някои атлети разказват, че Testosterone Enanthate (Тестостерон eнантат) не се усеща така добре както Testosterone Cypionate. Както и да е Testosterone Enanthate (Galenika) трябва да бъде поставян веднъж на 10 дни, за разлика от Testosterone Cypionate, който се поставя веднъж седмично.

Ефективната доза от Testosterone Enanthate (Galenika) е в порядъка 1 – 3 мл на 10 дни.

Това е така защото Testosterone Enanthate (Тестостерон eнантат) има период на полуживот около седмица. Решаващо преимущество на Testosterone Enanthate (Тестостерон eнантат) е че той има силно андрогенно и анаболно въздействие.

Поради което всеки използващ препарата за кратко време има голям прираст на мускулна маса и значително повишава силата. Но това е свързано и със значително задържане на вода.widh 1080 line - Zob.BG

Атлетите, които ползват Тестостерон депо (Galenika) са тежки

Не е тайна за търсачките на богати мъже в нощни заведения жени, които се подмокрят при вида на наляти и изпомпани с мускулна тъкан татуирани или без рисунки мъжаги, излъчващи тестостерон.

Употребилите тестостерон депо (Galenika) са тежки на килограми хора, които се възхищават сами на себе си.widh 1080 line - Zob.BG

Комбиниране на депо тестостерон Galenika – югославски анаболен медикамент

Този продукт е подходящ за комбинация с абсолютно всички анаболни и андрогенни стероиди за повишаване на мускулна маса в основен период.

Щангистите и пауърлифтърите високо ценят качествата на този препарат. Testosterone Enanthate същото е ценен и в спортове при които качества като груба сила, агресивност се смята за желателни.

Дан Дъчейн в своята книга „Справочник на стероидите-2” препоръчва дозите да достигат 2000-4000 мг седмично.

Това съвсем не необичайно такива дози прилагат предимно състезатели по американски футбол и пауърлифтинг. За бодибилдерите задържането на вода свързано с приема на Testosterone Enanthate (Galenika)е двуяко.

Вярно е че бързо стават масивни и силнии, но след няколко седмици огледалото показва една напълно гладка, водниста и подпухнала мускулатура, която изглежда като напомпана с въздух до тези размери и колкото и да се напрягате нищо не става.

Който не вярва нека се постарае да види елитните състезатели по време на техния основен период когато употребяват неимоверни количества Тестостерон eнантат.

Хубавото е, че когато употребявате Testosterone Enanthate (Galenika) изпитвате напомпване в краката дори и от изкачването на стълбите до вашето жилище.

Приемът на Testosterone Enanthate (Galenika) помага при болки в ставите и гърба дължащи се на начални дегенеративни процеси на прешлените на гръбначния стълб. Въпреки плюсовете на препарат начинаещите не трябва да го използват. Те би трябвало да стоят настрани от всички естери на тестостерона.

Всеки които до сега не употребявал стероиди трябва да отложи употреба на тестостерониви препарати до момента в който другите „леки стероиди” вече не действат. За нарастване на мускулна маса Тестостерон eнантат се комбинира с Анаполон, Бионабол, Дека- дураболин и Параболан.

Примерен прием – 100 мг Анаполон дневно, 200 мг Дека-дураболин и 500 мг Testosterone Enanthate. След 6 седмици може да замените Анаполон с 30 мг Бионабол. Принципно Тестостерон eнантат в цикли за маса се комбинира добре почти с всички стероиди (съществува синергизъм ).widh 1080 line - Zob.BG

Жените са естествен стимулатор на тестостерона в мъжкия организъм

Жените стимулират производството на тестостерон - Galenika също

Жените стимулират производството на тестостерон

Жените във фитнес залите стимулират по естествен начин тестостерона в организма на мъжа. Доказан факт е, че при наличието на жени във фитнес залата, агресията и мъжеството се увеличават.

Както може би знаете, тестостеронът е мъжки хормон, отговорен за развитието на мъжките полови органи и възпроизвеждането, а в допълнение също насърчава мъжките характеристики, като например:

дълбокият гласокосмяването по лицетоповишена мускулна масаагресивностувереност, и разбира се усилено полово влечение.

Тестисите при мъжете произвеждат този хормон в големи количества, докато яйчниците при жените го произвеждат в много малки количества.

Ниските нива на този хормон създават метаболитни проблеми, които са с непосредствени и дългосрочни последици за страдащият от неговият дефицит.widh 1080 line - Zob.BG

Последиците от ниските нива на тестостеронът

Ясно е, че ниските нива на тестостерон могат да доведат мъжете на първо място до загуба на желанието за секс. Също така нивата на енергия ще спаднат, както и мускулната маса и сила. Ако се занимавате активно със фитнес и имате проблеми с ниски нива на тестостерон, скоро ще забележите, че покачването на мускулна маса се превръща в много трудна задача за вас.

Най-важното може би, загубата на мазнини, също ще бъде по-трудно изпълнимо отколкото преди.

Ако страдате от ниски нива на  вашият тестостерон , настроението ви може да падне значително и вероятно ще се чувствате депресирани. В допълнение ето още някои отрицателни последствия от ниските нива на тестостерон:

–  Повишена инсулинова резистентност (което прави трудно намаляването на мазнините в тялото, като нивото на инсулин ще се увеличи в тялото, а това се дължи на факта, че клетките не приемат и не усвояват инсулинът ефективно).

–  Постоянна умора и намаляване на желанието за живот (апатичност, отпадналост, загуба на желание за всичко).

–  Депресия,  лошо настроение и агресивно поведение (нещо, което погрешно е смятано за признак на високи нива на тестостерон в продължение на години).

– Намаляване на умствените способности и дори заболяване от болестта на Алцхаймер.widh 1080 line - Zob.BG

Спадане на нивото на тестостерона с възрастта

На каква възраст се случва този спад? В кой момент започва този спад в нивата, все още не е  напълно установено от експертите, но новите изследвания показват, че той може да започне още към 25-30 годишна възраст. Най-често специалистите съветват, че ако вашето сексуално желание е намалено , тогава трябва да си проверите нивата на тестостерон във вашето тяло, защото това е най-честият симптом на нисък тестостерон. Едно просто изследнане на кръвта ще ви покаже какви са нивата ви на тестостерон. Просто трябва да отидете при своят лекар и да поискате да ви направят  такова изследване на кръвта.widh 1080 line - Zob.BG

Какви са нормалните стойности и нива на тестостерон?

Нормалните стойности на нивата на тестостерон при мъжете:

– Нормални граници на общ тестостерон при мъжете са между 300 – 1200 нанограма на децилитър (нг/дл).
– Нормалните стойности за свободен тестостерон (действителното количество активен тестостерон, който тялото ви може да използва) са: 8.7 – 25 пикограма на милилитър (ПГ / мл).
Нормалните стойности на нивата на тестостерона при жените
–  Нормални граници на общ тестостерон за жените са между 15-70 нанограма на децилитър (нг / дл).
– Нормалните стойности за свободен тестостерон (действителното количество активен тестостерон, който тялото може да използва) са: 0,5 – 5 пикограма на милилитър (ПГ / мл).
Колкото по-близо е нивото до по-високата граница, и при двете стойносги, толкова по-добре е за даденият човек.widh 1080 line - Zob.BG

Какво да направите, ако вашият тест показва ниски нива на тестостерон?

Ако имате ниски нива на тестостерон в резултатите от теста, първо се опитайте да използвате някои природни стимулатори на тестостерона, за да видите дали те могат да ви помогнат да възстановите нормалните си нива.
Стимулаторите на тестостерона се използват за увеличаване на естествената способност на организма да отделя тестостерон в тялото.widh 1080 line - Zob.BG

Съвети

Ако използвате тези тестостеронни стимулатори, във комбинация с намаляване на стреса, подходяща програма за бодибилдинг/фитнес, здравословен начин на живот и с достатъчна почивка и сън (за предпочитане 8 часа сън всяка нощ) за период от 12-16 седмици и това не доведе до увеличаване и нормализиране на нивото ви на тестостерон, тогава ще трябва да посетите добре квалифициран ендокринолог, за да видите каква е причината за вашите ниски нива на тестостерон , като в тежки случаи понякога може да се налага прилагането на хормоно-заместителна терапия (ХЗТ).

Проблем при употребата на Testosterone Enanthate (Galenika) е, че той има свойството силно да ароматизира в естроген. В резултат на което организмът натрупва излишни мазнини, често се наблюдава и гинекомастия.

Макар че това е строго индивидуално и е в зависимост от предразположеността на индивида употребяващ препарата.

Има атлети които даже и при дози надвишаващи 1000 мг дневно не страдат от феминизация, натрупване на мастна тъкан и задържат незначителни количества вода. Докато при още от първата ампула получават болка в зърната на гърдите. За това те трябва да приемат допълнително Нолвадекс и Провирон. Тестостерон eнантат  (Galenika) стимулира процесите на възстановяване в организма.

Поради това той добре повлиява жизнения тонус, предоставя допълнителна енергия и ускорява фазата на компенсация. При употребата му атлетите си позволяват да тренират и 6 пъти седмично някой дори правят и двуразови тренировки и въпреки това се чувстват възстановени и силни. Атлети употребяващи Testosterone Enanthate (Galenika) разказват за удивително изпомпване по време на тренировката.

Доза и прием за културисти

Общо приета доза Testosterone Enanthate, която ползват атлетите е от 250 до 1000 мг седмично. Това е и най-разумната доза. Дози над 500 мг е по добре да бъдат разделени на два приема седмично. Testosterone Enanthate оказва силно влияние върху Хипоталамуса. Дейноста на хипофизата в резултат на наличната обратна връзка се намалява което води до намаляване на собственото производство на тестостерон.

Поради това се препоръчва всеки употребяващ Testosterone Enanthate (Galenika)повече от 6-8 седмици в края на цикъла да използва hCG. Инжекциите от 5000 U.I се поставят всеки пети ден в продължение на 15 дни ( общо 3 инжекции) това спомага за намаляване на проблема с подтискането на ендогеното производство.

Приемът на hCG, Хломид и Нолвадекс е обичаен в края на циклите с тестостерон (Galenika). Ползването на тези препарати спомага за преодоляването на възникващата катаболна фаза и отново повишават ендогените нива на тестостерона. Всеки който си позволи да пренебрегне ролята на тези препарати ще забележи как бързо натрупаната маса също така бързо се губи.

Дори и бавно да намалявате дозите това пак ще се случи. Това може да бъде избягнато само с употреба на тестостерон стимулиращи препарати и антикатаболни вещества като Кленбутерол, Ефедрин и разбира Растежен хормон.

Друг вариант е прехода към по меки анаболни стероиди като Дека-дураболин, Винстрол или Примоболан. С Testosterone Enanthate много хора могат да станат силни и големи, но мнозина от тях не успяват да съхранят резултатите.


Странични ефекти от Galenika

Страничните ефекти от употребата на препарата са характерни за всички силни андрогени. Задържане на вода, високо кръвно налягане в резултат на това, акне, особено забележимо в областта на гърба, раменете и ръцете. Тези странични ефекти са характерни при продължителна употреба, но при преустановяване на употребата сравнително бързо изчезват. Проявите на феминизация и особено на гинекомастия се блокират с приемана антиестрогени. В началото на приема се забелязва сексуална хиперстимулация с чести ерекции.

При млади атлети се наблюдава вириализация, преждевременно вкостяване и прекратяване процеса на израстване. Наблюдават се и други обичайни странични ефекти: атрофия на тестисите, снижение на сперматогенезата и повишаване на агресивността. Важно е да насочите своята агресивност в тренировките, а не към околните. За съжаление това не се удава на много от атлети приемащи Testosterone Enanthate (Galenika).


Супермен синдром

Обикновено до това асоциално поведение водят по-високите дози. Възниква така наречения „Супермен синдром”. Макар че Тестостерон eнантат се разрушава в черния дроб това химическо вещество при разумни дози е много по-слабо хепатотоксично от 17- алфа-алкилираните орални стероиди. Жените определено трябва да избягват употребата на Testosterone Enanthate. Ако все пак прибягнат до употребата на този препарат спортните медици препоръчват максимален прием от 250 мг на 7-10 дена.

За спортисти подлежащи на допинг- контрол може би ще интересна констатацията на Дан Дъчейн, че употреба до 300 мг седмично не води до превишаване съотношението 6:1 тестостерон / епитестостерон. Често на много фитнес продукти, животински и билкови екстракти се приписва като положителен ефект увеличаването на нивата на хормона тестостерон. Знаем ли какво представлява този хормон и как ни помага в спорта?

Мъжкият хормон тестостерон се синтезира и от двата пола, но въпреки това се различава по своята концентрация и въздействие.

При мъжете той се отделя от тестисите, а при жените от яйчниците и надбъбречните жлези.

Нивата му при мъжете се променят главно с възрастта, като се отбелязва постоянно покачване до 25-годишна възраст и след това постепенно и естествено отделеното количество намалява.

Функции и въздействие на тестостерона

 • подпомага растежа на костите;
 • намалява нивата на холестерина;
 • увеличава синтеза на протеини (стимулира анаболните процеси);
 • при мъжа съдейства за оформянето на вторичните полови белези;
 • регулира производството на сперматозоиди;
 • засилва сексуалното желание;
 • стимулира агресивно поведение;
 • чувтвителността към болка намалява;
 • стимулира мастните жлези по кожата;
 • може да доведе до загуба на окосмяване по главата;
 • стимулира отделянето на феромони;
 • контролира пространственото мислене. Доказано е, че жени със сравнително ниски серумни нива на тестостерона срещат трудности да паркират колата си.

Кората на централния мозък стимулира тестостероновата секреция, когато сме щастливи или възбудени, т.е. когато организмът се нуждае от нея.

Когато обаче сме напрегнати или сърдити, скоростта на производството му бързо намалява.

Регулацията на тестостероновия синтез изглежда приблизително така: хипоталамусът стимулира хипофизата, която от своя страна активира Лайдиговите клетки (около 500 млн.), намиращи се в тестисите.

В момента, в който тестостеронът се отдели от тестисите, той се свързва с транспортната система в кръвта, наречена секс-хормон, свързващ глобулин (белтък), за по-кратко СХСГ.

Тази част от тестостерона (90 процента), свързана със СХСГ, е неактивна.

Но останалите 10 процента свободен тестостерон упражняват биологичния си ефект – те се свързват със съответните рецептори в клетките и активират определени клетъчни реакции в ядрото.

При здрави хора нивата на хормона са следните:

 • Тестостерон: 10,4 – 41,6 nmol/l (300-1200 ng/dl) при мъжете;
 • Тестостерон: 0,7 – 2,6 nmol/l (20-75 ng/dl) при жените;
 • Свободен тестостерон: 52 – 156 pmol/l (15-45 pg/ml) при мъжете;
 • Свободен тестостерон: 3,5 – 10,4 nmol/l (1-3 pg/ml) при жените.

Положителният ефект на хормона върху растежа на мускулите е довел до използването му от много спортисти като допинг.

Това е нелегално и при неправилна и лекомислена употреба може да доведе до тежки последици върху организма.

Пречистването на хормона чрез химикали често води до прекалена концентрация в тези продукти, както и до присъствието на нежелани съставки.

Неприятни въздействия от високи нива на тестостерон

Като негативни последици от прекалено високите нива на хормона се наблюдава риск от образуване на тумори в бъбреците и черния дроб, нарушаване на сърдечния ритъм и други кардиологични проблеми.

Установена е и повишена склонност към образуване на опасни тромби в мозъка. Високите дози могат да доведат и до заболявания на психиката, които често са дългосрочни и трудно лечими. При дълготрайно внасяне на големи количества тестостерон се наблюдава и нарушаване на спермогенезата. При жените като негативен страничен ефект се наблюдава увеличаване на окосмяването, придобиване на мъжки черти на лицето и нередовна менструация, дори липса на овулация. Ниските нива на хормона също носят негативи като смущения в либидото, ниско самочуствие и често са съпътствани от липса на тонус и чувство за слабост.

Допълнителна информация

Тегло 0.1 kg
Представяне

ампули

Количество

5 ампули по 1мл, 250 мг/мл

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Galenika – Тестостерон“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

X