НЕБИДО

740.00 лв.

Производител: Bayer

Съдържание: 1000 мг тестостерон ъндеканоат
4 мл, 250 мг/мл тестостеронов ундеканоат

Търговско наименование: NEBIDO, НЕБИДО

Предназначение: За терапия с тестостерон,
при хора, които имат недостиг на хормона тестостерон.

Описание

НЕБИДО се използва за заместване на тестостерона в тялото при терапия за различни проблеми у мъжа, които са причинени от недостиг на тестостерон (хипогонадизъм).

Към тях спадат импотентност, безплодие, намалено сексуално желание, умора, депресивно настроение и загуба на костна маса, причинени от ниски хормонални нива.

Информация за НЕБИДО

Проблем е болката свързана с инжектирането на сравнително голямата доза от 4 мл., тъй като мастният разтвор се усвоява бавно и усещането, че седите върху топка за голф може да продължи до ден-два. Според използвалите го, тя достига от 2 до 7 по 10-балната скала, която може да се намали с инжектирането на по-малки дози, но тогава инжекциите ще са по-начесто.

При инжектирането на 1 мл. скоростта на разтваряне е като при Дека-дураболина (Ретаболил). За по-бързо разсейване на мастното топче, правете точков масаж върху мястото на инжекцията.

Нормалните мъже произвеждат +/- 7 мг тестостерон дневно. „С цел заместване на тестостерона при мъже с повредени или липсващи тестиси Undecanoate се приема ежедневно от 20 – 80 мг, докато тестостерон енантат в дози от 250 до 500 мг се слага веднъж на две седмици.

Други два клинично възможни тестостеронни естера – тестостерон ципионат и тестостерон циклохексане карбоксилат, имат много сходни кинетични свойства, така че могат да бъдат използвани в същите дози. В момента това е най-общата форма за лечение на мъже с подобни проблеми, но терапията не произвежда същите нива на тестостерон като при здрави мъже.

Пациентите се страхуват от тези колебания, заради въздействието на сексуалната им активност и емоционален статус. Новите тестостеронни препарати са разработени с цел да бъдат избегнати тези недостатъци. Новият тестостеронен естер – тестостерон-транс-4-н-бутилциклохексили-карбоксилат, с кодово име 20Аеt-1, е изпитан в лабораторни условия върху гризачи и след това върху кастрирани маймуни. Когато единичната 40 мг доза бе инжектирана на кастрирани маймуни, тя повдига нивото на тестостерон в кръвта на до нормалното за 4 месеца.“

Още информация за Небидо

След инжектирането може да се получи анафилактична реакция, в резултат на ускорено отделяне на хистамини, простагландини и др. възпалителни последици, като в най-лошия случай може да се стигне до рязко падане на кръвното налягане и свиване на дихателните пътища за около 5 минути, което води до ускоряване на дишането.

Това става обаче, само ако бъде инжектиран в кръвообращението и достигне до белия дроб.

В такива случаи може да се стигне и до белодробен мастен микроемболизъм – част от мазнината образува малки прегради на микрониво, които обаче не са животозастрашаващи, тъй като мазнините се разграждат и прехвърлят в кръвообращението. Не се наблюдава при дози от 2-3 мл.

Страничните ефекти са познати от останалите стероиди – акне, гинекомастия, стероидно оплешивяване, болезнена ерекция, агресивност и др. Създава проблеми при травми, възпаления на простатата или тежки катастрофи, съпроводени с отоци, заради екстремно дългото си действие. В такива случаи прочистването е трудно, ундеканоатът продължава да задържа вода и невъзможността за бързо и трайно смъкване на кръвното налягане, може да има тежки последици за възстановяването и дори да застраши живота на пациента.

Тестостерон Ундеканоатът (ТУ) известен с търговските имена „Aveed” и „Nebido” от десетилетия е предпочитан продукт за лечение на хипогонадизъм – ниското ниво на тестостерона при мъжете. Той е препарат от типа тестостероново депо, който се усвоява може би за най-дългия период от време, осигурявайки постоянни високи нива на тестостерона за 12 до 14 седмици.

Има мощно андрогенно действие и дава много сила и натрупване на мускулна маса. Най-добър е за силовите трибойци, а в бодибилдинга се ползва в основен период и може да се комбинира с почти всички орални и инжекционни препарати.

НЕБИДО е инжекционен анаболен стероид, модифицирана форма на основния мъжки хормон – тестостерона. НЕБИДО трябва да бъде инжектиран само от Вашия лекар. Той ще определи нивото на тестостерон в тялото Ви преди началото на терапията. След това НЕБИДО ще Ви се инжектира мускулно от Вашия лекар.

НЕБИДО се инжектира веднъж на всеки 10 до 14 седмици., въпреки че 6 седмици след първата инжекция може да бъдете извикан за друга инжекция, за да се постигне бърза корекция на нивото на тестостерона. Лекарят ще определя регулярно нивото на тестостерона в тялото Ви, за да е сигурен, че е в нормални граници. Ако нивото му е твърде ниско, лекарят може да реши да Ви поставя по-често инжектиране.

За да се достигне оптимално високо ниво на тестостерона първоначално се инжектират 4 мл. ТУ, а втората инжекция е след 6 седмици. След това поддържаща инжекция от 4 мл. се прави само веднъж на 12 седмици. Инжекциите се правят дълбоко в мускулната тъкан – обикновено в седалището, а понякога в рамото или външната част на бедрото. Правилната мускулна техника е с издърпване на буталото леко назад, за да не инжектирате препарат в кръвоносен съд.

Допълнителна информация

Тегло 0.1 kg
Представяне

многодозов флакон

Количество

1 флакон от 4 мл, 1000 мг/мл

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „НЕБИДО“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

X