Кленбутерол

36.00 лв.

 

Производител: Софарма България
Съдържание: 50 таблетки по 0.02 мг

Кленбутерол често се използва като алтернатива на стероидите, тъй като притежава техните анаболни свойства, но в по-слаба степен. Неслучайно някои специалисти го наричат и „нестероидният стероид“. Той е особено подходящ за „натуралните” бодибилдъри, чиито цели са видимо увеличаване на мускулната сила и твърдост.

Описание

Най-често този медикамент се употребява за издържливост в нормативи за бягане и от билдери, които се изчистват от мазнини преди състезание и релеф. Той повишава темтературата в тялото и помага да бъдат изгорени по-бързо подкожните натрупвания с добра тренировка. Кленбутерол е известен в бодибилдърските среди като силен стимулант, който топи мазнините, подпомага мускулния растеж и улеснява натупването на качествена мускулна маса. Този медикамент също така скъсява възстановителния период и има значителен антикатаболен ефект, който забавя изразходването на протеина от мускулните клетки.

Кленбутерол действа добре върху бета рецепторите в мускулната тъкан и телесната мазнина. Като цяло, този препарат предизвиква термогенеза, при която нивото на метаболизма се повишава с около 10 процента, а температурата на тялото се увеличава с максимум до около градус и половина.

До тук, за съжаление приключват добрите новини. Макар все още да липсват подробни и категорични научни изследвания върху Кленбутерол, засега наличната информация за този препарат изобщо не е обнадеждаваща. Вярно е, че той оказва положително влияние върху мастните клетки, но наред с това увеличава рязко и размерите на сърцето.

Още информация

Кленбутерол е от група бета-2 агонисти – силни стимуланти, които се разграждат в черния дроб. Счита се, че неговият прием насища и запушва специфични рецептори в тялото и именно заради това въпреки първоначалния отлични резултати, който се постигат, след 2-3 седмици ефектът спада. Нещо повече – следващите цикли с Кленбутерол никога не дават дори приблизително толкова добри постижение, колкото след първия цикъл.

Сред докладваните странични ефекти, които могат да възникнат вследствие на употребата на Кленбутерол са: сърцебиене, неравномерен пулс, безсъние, покачване на кръвното налягане, мускулни схващания, слабо треперене на пръстите, раздразнителност, главоболие, силно потене.

Тъй като Кленбутерол е толкова силен, че неговите дози се измерват в микрограмове, вероятността нормалната доза по невнимание или разсеяност да се превърне в свръх доза е доста реална. В такива случаи, за съжаление, крайният изход е фатален. В света на бодибилдинга има не един и два инцидента, при които неправилната употреба на Кленбутерол е довеждала до смърт.

Кленбутерол представлява Бета-миметик, което означава, че той действа на Бета рецепторите в мускулната клетка най-общо казано. Той се употребява най-често от асматици, тъй като действа на гладката мускулатура на дихателните пътища. Но също така добре действа и върху бета рецепторите в мускулната тъкан и телесната мазнина като цяло, като създава термогенеза (т.е. покачва температурата на тялото и по този начин изгаря така излишните на всички ни калории).

Общото мнение на атлетите е, че Кленбутерол драстично променя телесния състав на мастната и мускулната тъкан. В едно изследване мъже със свръх тегло се поставят на диета с ограничен достъп на калории и силно снижено съдържание на мазнини. В продължение на десет седмици групата която приема допълнително Кленбутерол, отслабва средно с 11,4 килограма.

Контролната група без Кленбутерол за същото време отслабва с 8,7 килограма. На пръв поглед това не изглежда твърде голяма разлика, но ако се разгледат по-отблизо резултатите от изследването, ще се научат интересни неща. А именно че контролната група без Кленбутерол е загубва освен 5,2 кг мазнини още 3,5 кг мускули. Групата Кленбутерол обратно, прибавя 1,2 кг мускули но същевременно изгубва 12,6 кг мазнина. Остава да се спомене, че при въпросното изследване не се упражнява допълнителна спортна дейност. Атлети ползвали Кленбутерол докладват за огромните загуби на мазнини. Не е необичайно да се загубят 5 до 6 кг мазнина в рамките на четири-пет седмици (обърнете внимание мазнина, а не вода).

Приложение на Кленбутерол

Това е една много трудна тема. Тъй като това е едно още младо лекарство и изследванията в тази област са малко. И освен това няма валидна формула важаща за абсолютно всеки човек. Таблетките Кленбутерол се произвеждат в две различни дозировки. Има в дозировка 0,01 мг на таблетка. Втората форма таблетки е дозирана точно двойно повече, или 0,02 мг на таблетка. Учените са констатирали че анаболният ефект на Кленбутерол достига плато след ежедневно приемане в продължение на 18 дни.

След това времe на приемане настъпва насищане на Бета-рецепторите в мускулната клетка. Тъй като насищането започва още след 14 ден на приемането, учените са измислили нещо. За да се избегне възникващото в мускулната клетка насищане на рецепторите и така да се запази анаболният ефект на Кленбутерол, учените предписват ежедневно приемане за 14 дни, след този период два дни пауза и два дни употреба. Този график позволява да се избегне насищането на рецепторите в мускулната клетка и така да се запази анаболният ефект на Кленбутерол.

Така действието му се запазва за 8-10 седмици на употреба. След това време при повечето атлети настъпват рецепторно насищане в мускулната клетка, така че Кленбутерол следва да се спре за 4-6 седмици, за да може да действа пак оптимално. За допълнително ускоряване разграждането на мазнините, някои атлети приемат в двата дни пауза често комбинацията от Ефедрин, Кофеин и аспирин, но за тази комбинация прочетете повече за Ефедрина.

Още информация

Който е заинтересуван главно от разграждащите мазнините свойства на Кленбутерол, може да гълта същото лекарство в продължение на много седмици всеки ден дотогава, докато измерената температура на тялото от 37,1-37,6 започне непрекъснато да спада в продължение на няколко дни. И тук, както и при анаболните стероиди, се наблюдават твърде различни дозировки при отделните хора. Доказано е, че при жените се постигат оптимални резултати с 3-4-мкг (1,5-2 таблетки), а при мъжете идеалната дозировка е в областа от 5-6 мкг (2,5-3 таблетки) дневно, като е за препоръчване да се взимат по различно време на денонощието, примерно едната сутрин след ставане, а втората доза след обед. Това са едни доста разумни дозировки, които гарантират при спазване на описаните начини на приемане добри резултати.

Даниел Дъчейн пък препоръчва взимането на Кленбутеролда бъде наблюдавано, а именно да се увеличава дозата и да се определи според телестна температура за дадения атлет кои дозировки са най-подходящи. Температурата на тялото примерно при три хапчета достига до 37,3 °C, а увеличаване на дозата не води до нейното увеличаване, следва да се спре увеличаване на дозата и да се премине на прием на три хапчета дневно. Като се има в предвид, че една по-висока температура от 37,6 °C не е необходима и желателна. Времето на действие на таблетките е около 14 часа затова не е необходимо да се приемат повече от два пъти дневно.

Spiropent – 0,02 mg (Clenbuterol), Цена: 18 EUR

Spiropent – 0,02 mg (Clenbuterol), Цена: 18 EUR

Странични действия на Кленбутерол

Кленбутерол е лекарство и с това също притежава потенциални странични явления. Това лекарство довежда до подобни симптоми, както ако тялото освободи адреналин. Затова от Кленбутерол може да възникнат явления като сърцебиене, леко чувство на безпокойство, слабо треперене на пръстите. Това може да доведе до сприхавост или раздразнителност. Възможно е също да се покачи кръвното налягане.

Някои атлети съобщават и за главоболие, повдигане, силно потене и смущения на съня. Но смущенията на съня могат да се избегнат, ако атлетът не взема Кленбутерол след 15 часа. По правило в началото на курса атлетът ще има чувство на обща раздразнителност. Размерът на тези симптоми зависи много от стойността на началната дозировка. Но тези странични действия са от временно естество. Те възникват обикновено само в началото на курса с Кленбутерол, за да изчезнат после от само себе си. Важното е да се издържи през първите 8-10 дни.

Който няма опит с Кленбутерол би трябвало да започне с ниска дозировка и бавно и равномерно да я увеличи в течение на няколко дни, за да може тялото да привикне. При жените явления като сърцебиене и треперене на ръцете и тялото са по силно изразени отколкото при мъжете. Затова жените употребяват по ниска дозировка от мъжете. Несвикналият с Кленбутерол може да бъде доста изненадан, ако прекали в самото начало. Атлети, които имат неравномерна или ускорена сърдечна дейност, лица които вече веднъж са имали сърдечен инфаркт, които страда от тежка свръх-функция на щитовидната жлеза, и бременни до третия месец не бива да употребяват Кленбутерол. Същото важи и за атлети със силно кръвно налягане. Приема му с Тироксин или Триакана трябва да се извършва внимателно.

Още информация

И при жени и при мъже е възможно да възникват особенно по време на тренировка конвулсии в мускулатурата. Но изглежда тези спазми са само в мускула, който се тренира в момента. Ако някой атлет е на диета и силно е ограничил приема си на въглехидрати, това предизвиква автоматично разграждане на гликогена в мускулатурата. Ако допълнително се разгражда още гликоген с приемане на Кленбутерол или Ефедрин заедно с недостига на минерали може да се получат конвулсиите.

Възникването на страничните действия и интензивността им може да се управлява от самия атлет до голяма степен. За целта той трябва да се придържа към познатите практики за приемане и дозиране. Дълготрайни странични деиствия на Кленбутерол ако има такива още не са познати. При Кленбутерол отсъстват възможните странични действия на анаболните стероиди като например акне, окапване на косата, възпаления на черния дроб, надебеляване на гласа или гинекомастия (образуване на женска гръдна тъкан при мъжете).

Другото име на Кленбутерол – σπιροπεντ

Spiropent (на гръцки σπιροπεντ) е трето поколение бета-антагонист, който се използва за лечение на астма. Зобаджийте го използват след публикациите в някои медицински издания, защото този препарат оказва влияние върху покачването на мускулна маса и изгарянето на мазнини. Използването му започва в някои части на Англия от ограничен брой елитни атлети. Напоследък се заговори, че този продукт е по-ефективен дори от стероидите. Този шум насърчава много бодибилдъри да експериментират с него. Кленбутерол е свързан с усилен топлообмен. Много атлети, които са използвали Кленбутерол , казват за получен значителен прираст на сила и рязко спадане на подкoжните мазнини.

Въпреки, че той показва положителен ефект върху мускулната хипертрофия, има сведения и за съмнения в тази област. Някои атлети казват, че те получават мускулен растеж, други обаче твърдят, че не усещат абсолютно нищо. Кленбутерол е медикамент, който е предпочитан за предсъстезателна подготовка или при програми за изчистване. Някои професионални бодибилдъри започват да го използват през последния месец на предсъстезателната си подготовка.

Атлетите вземат между 60-120мкг, на няколко пъти през деня. Непрекъснатото вземане може да доведе до изтощаване на рецепторите. Затова го приемат на почивки. Някои го приемат по схемата два дни-прием, два дни-почивка. Циклите продължават от 6-12 седмици. Страничните ефекти се изразяват в нервност, треперене на пръстите, главоболие. Спиропент съществува под различни наименования.

Допълнителна информация

Тегло 0.1 kg
Представяне

блистери, таблетки

Количество

50 таблетки по 20 мг

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Кленбутерол“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

X